DE

Kvalitet i kreativt mangfold

Rett bak firmaskiltet ved inngangen til Jan Nartens snekkerlokaler, i det lille trivelige lokalsamfunnet Stemmen i bydelen Rotenburg an der Wümme, vitner en imponerende, perfekt stablet haug med eikeplanker, at det her bearbeides ekte treverk.

Old Carpentry Workshop i Tyskland Oppgradert

Wood-Mizers MP360 høvler / moulder forbedrer hastigheten og nøyaktigheten i et tysk snekkerverksted som er gjennomsyret av historie. Beliggende i Gartow, øst i Niedersachsen, Tyskland, har den beskyttede industri monument bygningen blitt brukt som sagbruk og trearbeid siden 1923. Moritz Kollenrott, hoved tømreren i Montagebau Keller, forklarer: “Denne bindingsverks bygningen er bygget på en tradisjonell måte og er klassifisert som et historisk monument. Loftet har til og med den historiske damp maskinen som forsynte hele landsbyen med strøm."

Restaurering av bindingsverkshus: fra hobby til bedrift

Kim og Christian Zibulla familien fra den lille byen Berkum i Tyskland driver et globalt ingeniørfirma. Fascineringen med den gamle bindingsarkitekturen førte dem til situasjonen at de for flere år siden kjøpte på auksjon en forfalsket bygning oppført som et arkitektonisk monument.