TITAN sagbruk linje bruk forbedring av pallet produksjon

By Wood-Mizer, Europe

TITAN sagbruk linje bruk forbedring av pallet produksjon

 

Produksjonseffektivitet er en av de viktigste faktorene som bestemmer suksess i pallerindustrien, og for Jan Zawada har produksjonseffektiviteten økt spektakulært med en ny Wood-Mizer bredbånds sagbruk-linje. Og hans plan for ytterligere forbedringer er bare å komme i gang.

Meblohit er et polsk selskap som har produsert paller i mange år. Det er en svært utfordrende industri der produksjonseffektivitet er en av de viktigste faktorene som fører til suksess. Mr. Jan Zawada, eieren, har gjennom årene blitt en ekspert på å øke produksjonseffektiviteten.

I de første årene var de tilgjengelige maskinene tilstrekkelige, men over tid ble produksjonskapasiteten stadig viktigere og utstyret i fabrikken begynte å forandre seg. "I utgangspunktet brukte vi et sagbruk med sirkelblad. Effektiviteten var ikke høy nok, så vi kjøpte vårt første smalbånds sagbruk og deretter en annen for å øke produktiviteten, sier Jan Zawada.

 

 

 

Over tid ble det klart at for å holde tritt med markedet og ikke bli etterlatt sine konkurrenter, var det behov for ytterligere investeringer. De betraktet statusen til det polske arbeidsmarkedet og visste at det var ekstremt viktig å redusere antall ansatte som måtte kreves for maskiner, i tillegg til maskinens produktivitetskrav.

"I dag er det svært vanskelig å rekruttere ansatte, så en av de viktigste forventningene vi hadde om det nye maskineriet var å øke produksjonseffektiviteten uten å øke antall ansatte," sier han. "Og så bestemte vi oss for å kjøpe Wood-Mizer's TITAN-linje."

 

 

Hver Wood-Mizer TITAN-linje er satt opp med ulike maskiner og håndteringsløsninger for å møte kundens behov på best mulig måte. Mr. Zawada's TITAN-linje består av en TV6000 Twinband Vertikal Sagbruk med en Pneaumatisk tømmer vender (1), en MR3000 Multirip med en Cant Centralizing bord (2), en HR500 Horizontal Resaw, et tømmer dekk (3), et transport dekke (4), Operatørplattform (5), og Sag spon samlingstransportør (6) som løper lengden på hele linjen.

TITAN sawmilling system layout

Denne konfigurasjonen sikrer effektiv behandling av lange logger med liten diameter og effektiv gjenvinning av platene for videre behandling. "Vi så hovedsakelig furu- og granlogger, 2,5 meter lange og 15-45 cm (5-17") i diameter. Linjelayouten som Wood-Mizer designet for oss har vist seg å være perfekt for våre behov, Sier Mr. Zawada.

Selv i den første implementeringsfasen kunne Zawada allerede se forbedringer. Tidligere sagde de omtrent 60 m3 (25 000 lm) med logger i et åtte-timers skift. Så langt har dette økt til 90 m3 (38 000 lm) pr skift. "Med TITAN-linjen har vi økt effektiviteten uten ekstra arbeidere. Dette har vært veldig viktig for meg," sier han.