Et snekker verksted spesialiserer seg på å bygge tre broer og gangsti skilt

By Wood-Mizer, Europe

Tre broer og skilt på offentlige gangveier i England skaper muligheter for friluftsliv og turer på landet

Brampton Woodworks er et engelsk snekker verksted som spesialiserer seg på å bygge tre broer og gangsti. De har jobbet med interessante prosjekter som Hadrian's Wall Footpath, en 84 kilometer kyst til kyst sti som følger den berømte muren som ble bygd av romerne under keiseren Hadrian i 122-128 og slynger seg gjennom de romerske bosetningene og fortene underveis.

Brampton Woodworks leverte også skiltene og broene for Cumbria Coastal Way, en 182 mil lang gangsti som går forbi de røde sandstein klippene. Takket være de utallige tre skiltene og gang broene, kan reisende utforske det idylliske engelske landskapet.

Nylig økte antall bestillinger fra lokale myndigheter bidro til at de trengte å kjøpe et nytt sagbruk som ville øke kapasiteten og øke produktiviteten. Etter grundig undersøkelse slo bestemte de seg for den nye Wood-Mizer LX450. "Vi fant ut at LX450 ga oss større kapasitet, vi kan sette større tømmerstokker," sier Robert Jeffrey, eier av Brampton Woodworks.

LX450 ble lansert i 2017, og tilbyr bredere skjære kapasitet enn tradisjonelle, smalbånds sagbruk. LX450 kutter tømmerstokker opp til maksimalt 91,5 mm. Den har også en stiv xFRAME-mast som kjører på doble stålbjelker og holder det solide sagbrukshodet.

"Vi liker ideen om tvilling skinnen, vi liker ideen om stabiliteten i hodet," sier Robert.

 

 

  

Robert la merke til at implementering av LX450 har bidratt til at produksjon kostnadene har sunket. “Vi gjør mindre sliping og vigging. Kjøpskostnadene for blad er ikke så forskjellige fra det vi betalte før, men jeg tror det faktum at de varer lenger, gir samme kostnadsbilde som forrige sag eller enda billigere,” nevner Robert.

LX450 forbedrer også tømmer utvinningen.

”Vi pleide å over dimensjonere fem til seks millimeter for å sikre at vi kunne ta to til tre millimeter av på høvleriet og ende opp med vår endelige dimensjon. Nå over dimensjonerer vi bare to millimeter, og vi tar av en millimeter på høvelen+. Så det reduserte både tiden og av kappet. ”

 

Roberts favoritt funksjoner som han bruker er LX450s elektroniske data stillverket. "Vi prøver å maksimere alle aspekter av stokken, for å utnytte hver liten bit. Data stillverket gjør det mulig for meg å stadig endre kuttprogrammene og endre hva jeg vil ha ut av stokken. "

Robert ser frem til å utvide virksomheten enda mer. Han er også opptatt av å anbefale LX450 sagbruk til andre. "Hvis du bearbeider større tømmerstokker, kan du ikke utsette det," sier han.