Gjennomgang av Wood-Mizers trebearbeidingsutstyr

By Wood-Mizer, Europe

 

Wood-Mizer tilbyr et utvalg av trebearbeidingsutstyr for fresing, høvling, sammenføyning og skjæring etter størrelse og dimensjon.

Wood-Mizers serie av trebearbeidingsutstyr inkluderer:

 • Fire-sidige høvel- / fresemaskiner MP260, MP360 og MP365
 • MP180 to-sidig multihøvelmaskin
 • MP200 to-sidig høvel- / fresemaskin
 • MP160 høvel / tykkelseshøvel
 • MF130 fresemaskin med vertikal spindel
 • MS300 bordsag

 

 

Alle Wood-Mizers høvler har lignende egenskaper:

LITE FOTAVTRYKK. Wood-Mizers fresemaskiner kan installeres i små verksteder med begrenset plass. Smart design lar deg enkelt installere valgfrie styrehjul eller bruke en gaffeltruck for å flytte maskinen innenfor verkstedet.

KOMBINASJON AV MANGE FUNKSJONER I EN MASKIN. Wood-Mizers høvler/fresemaskiner byr på økt funksjonalitet ved at du kan bytte ut 2 eller 3 separate maskiner for fresing, høvling, tykkelseshøvling og sammenføyning med en alt-i-ett-maskin.

RIMELIG PRIS. Prisene gjør Wood-Mizers trebearbeidingsutstyr til et smart valg for hjemme- og hobbyverksteder.

HØY AVKASTNING PÅ INVESTERINGEN. Høy effektivitet kombinert med en rimelig pris gjør Wood-Mizers trebearbeidingsutstyr til den beste løsning for små og mellomstore bedrifter, gårder, møbelprodusenter, dør- og vindusprodusenter og flere.

 

 

Fire-sidige høvle- / fresemaskiner

Wood-Mizers trebearbeidingsutstyr inkluderer 3 modeller med fire-hodede fire-sidige høvel-/fresemaskiner – MP260ECO, MP260PRO, MP360 og en fem-hoders fire-sidig modell – høvel/fresemaskinen MP365.

 

 

Alle de fire-sidige høvel- og fresemaskinene er i sannhet allsidige, enkle i bruk og kompakte.

 • De øvre og nedre horisontale skjærehodene kan utstyres med kniver for høvling, fresing eller både for høvling og fresing samtidig, og lar deg produsere ferdige plater av høy kvalitet i en enkelt omgang.
 • 30 mm standard sidespindler kan utstyres med skjærehoder med ulikt oppsett – 50 mm, 90 mm, 120 mm, 160 mm høyde med 2, 3 eller 4 knivspalter. På samme måte som de horisontale skjærehodene kan sideskjærene utstyres med kniver for høvling, fresing eller både for høvling og fresing samtidig.

 

 

 • Hvert skjær drives av en separat motor – 3 kW eller 4 kW avhengig av maskinmodellen. Hvert skjær kan startes separat, noe som gir lavere energiforbruk og mindre vedlikehold.
 • Hver fire-sidige høvel-/fresemaskin kan utstyres med variabel matingshastighet for å oppnå finish med møbelkvalitet med myke, harde eller til og med eksotiske hardtresorter.
 • Wood-Mizers fire- eller fem-hodede fire-sidige høvle- og fresemaskiner kan raskt justeres inn for et hvilket som helst prosjekt. Skjærehøyde og bredde kan stilles inn ved hjelp av en ergonomisk sveiv, mellomlegg, avstandsstykker eller justeringsplater som følger med maskinen.
 • Alle trebearbeidingsmaskiner leveres delvis forhåndsmontert med rette høvelkniver i hvert skjærehode.
 • Fjerning av støv og sagflis over hvert skjærehode sikrer at det ikke bygger seg opp med sagflis rundt spindlene og at maskinen er ren. Platene kommer ut i perfekt tilstand.

Wood-Mizer MP360 skjærespesifikasjoner:
1. Øvre horisontalt skjærehode opp til 510 mm bredde
2. Nedre horisontalt skjærehode opp til 410 mm bredde
3. Venstre skjærehode opp til 160 mm høyde
4. Høyre skjærehode opp til 160 mm høyde

 

Wood-Mizers MP365 fem-hodet fire-sidig høvel- og fresemaskin bruker 1 universell spindel som kan vippes inntil 270 grader og lar deg lage eksklusiv utfresing ved hjelp av et utvalg av skjæreverktøy - børsting, aldring og ekstra profil i en omgang. Den femte spindelen kan justeres til å rotere med 3000, 6000, 9000 eller som tilvalg 14000 RPM.

 

To-sidige høvel- / fresemaskiner

Wood-Mizers to-sidige høvel- og fresemaskiner MP180 og MP200 har to skjærehoder – 1 horisontalt og 1 vertikalt. Du kan høvle og tykkelsesjustere plater opp til 410 mm bredde. Den vertikale sidekutteren er på høyre side av bunnbordet og kan utstyres med høvel- eller fresekniver. Store porter for støv- og støvavsug over hver kutter forhindrer sagflisoppbygging, noe som gir en perfekt finish hver gang. Hver kutter drives av en separat motor og kan startes uavhengig av hverandre. Valgfritt kan variabel matingshastighet installeres for å gjøre produksjonen mer effektiv og få bedre overflatefinish ved arbeid med store overflater av hardved.

 Two sided moulder planer

Wood-Mizer MP180 og MP200 skjærespesifikasjoner:
1. Øvre horisontalt skjærehode opp til 410 mm bredde
3. Venstre skjærehode opp til 100 mm høyde

  

MP160 høvel / tykkelseshøvel deler effektivt en horisontal kutter mellom to bord av støpejern – det øvre bordet for høvling og det nedre bordet for tykkelse. Ingen endringer er nødvendig for å bytte mellom de to funksjonene; det utføres uten å stanse kutteren og sugeviften. Behandlingen starter med å bruke toppbordet for høvling for å gjøre to tilstøtende sider perfekt flate og i en presis rett vinkel mot hverandre. Deretter flyttes platen manuelt til bunnbordet for tykkelseshøvling for å gjøre de siste to sidene parallelle med de første to og tilpasse tykkelsen på platen de endelige dimensjonene.

 

 

 

 

MF130 Vertikalspindelfres og MS300 Bordsag

MF130 er utviklet for tømrere og snekkere som arbeider på skreddersydde prosjekter og tilbyr størst mulig fleksibilitet gjennom den enkle multifunksjonelle spindelen som kan vippes inntil 270 grader. Den kan utstyres med ulike typer skjæreverktøy som opererer på 3000, 6000, 9000 eller som tilvalg 14000 RPM.

 

 

 • Fresehode for å gi spesialtilpasset fresing
 • Sirkelsag for tømrer- og snekkerarbeid
 • Stålbørster for å aldre materialer og lage tekstur
 • Tapping, kutting og andre bordskjær for tilpassede profiler og åpninger

 

 

MS300 bordsag såvel som andre trearbeidsmaskiner fra Wood-Mizer er svært sikre, har uttrekk av sagflis og støv og allsidighet ved arbeidet og har et lite fotavtrykk som sikrer at den passer i små verksteder.

Både MF130 og MS300 omfatter et skyvebord av aluminium og kløyveanlegg for enkel bruk og funksjonalitet. Støpejernsdeler gir flott vibrasjonsdemping og motstand mot deformasjon.

For å lære mer om pris, tilgjengelighet eller andre aspekter ved Wood-Mizer trearbeidsmaskiner, kontakt din lokale Wood-Mizer-representant.