Restaurering Av Bindingsverkshus: Fra Hobby Til Bedrift.

By Kirsten Longmuss, Public Relations Specialist

For mange eiere av Wood-Mizer sagbruk, begynner trebearbeiding som en hobby, og over tid blir det til en ekte virksomhet som ikke bare gir glede, men også inntekt.

Kim og Christian Zibulla familien fra den lille byen Berkum i Tyskland driver et globalt ingeniørfirma. Fascineringen med den gamle bindingsarkitekturen førte dem til situasjonen at de for flere år siden kjøpte på auksjon en forfalsket bygning oppført som et arkitektonisk monument.

"Faktisk så vi etter en leilighet for oss selv, men vi kunne ikke komme forbi en slik mulighet," sa Kim. "Ingen ville kjøpe dette huset av frykt for de ublu kostnadene ved restaurering og de strenge kravene til administrasjonen for beskyttelse av monumenter."

Etter mange måneders arbeid ble huset fullstendig restaurert, og Kim og Christian Zibulla innså at de ikke ville stoppe der, og kjøpte et andre bindingsverk ved siden av.

Nå jobber familien hard på det tredje huset, hvoretter et snekkerverksted skal bygges. En brigade på ti håndverkere er aktivt engasjert i bygningsreparasjon. Wood-Mizer utstyr involvert i prosjektene inkluderer en LT20 sagbruk elektrisk motor, kjøpt i 2013, samt en LT70 mobil sagbruk med en dieselmotor og en EG100 edger, kjøpt tidlig 2018. Tørkekammemoduler er montert i tilhenger på hjul . Den første av Wood-Mizer planleggerne / moulders har nettopp blitt levert. Alle maskiner er enkle å transportere og installere rett på byggeplassen. Christian Zibulla kjøper fersk eik, lagrer den i logger i 3-4 år, og så såger og tørker etter behov.

Opplevelsen av Zibulla-familien har åpenbart hjulpet dem til å forvandle hobbyen til en ny bedrift - reparasjon og restaurering av gamle hus. Så nå kan andre elskere av bindingsarkitekturen også nyte livet i de renoverte bindingsverkshusene.

Privacy Policy