Det verdenskjente WoodMizer LT15-sagbruket er nå mobilt

LT15Mobile
07.10.2020

 

LT15-serien er en stor familie av Wood-Mizer-sagbruk som inkluderer en rekke populære modeller, slik som LT15START, LT15CLASSIC, og LT15WIDE. «Fram til 2017 tilbød Wood-Mizer en tilhenger for LT15-sagbruk, men hengeren var bare for transport fra et sted til et annet. Etter ankomst ved bestemmelsesstedet måtte man ta maskinen fra hverandre og installere den for bruk som et stasjonært sagbruk,» forklarer Roman Frontczak, konserndirektør for FOU i Wood-Mizer. «Nå har vi redesignet LT15START og LT15CLASSIC-modellene og tilpasset dem bruk som mobile sagbruk, som innebærer at operatøren kan sage mens maskinen står på hengeren.»

 

Wood-Mizer LT15Mobile sawmill

Tilhengerpakken inkluderer aksling med hjul, festekopling med støttehjul, bremsemekanisme (kun for 1300 kg henger), 8 justerbare utliggere, en lysbjelke, sideposisjoneringslys og karmer. Som tilvalg kan lasteramper for stokker og manuell vinsj legges til for enklere lasting av bjelkene på sagbrukets vanger. Systemet er designet for alle LT15START og LT15CLASSIC modeller som har S3 type konfigurasjon på vangene.

 

LT15Mobile is picking up by road

 

Det er to forskjellige akslingstyper: 750 kg bruttovekt for den minste LT15START-modellen og 1300 kg bruttovekt for LT15CLASSIC-modellen. Hengeren med 1300 kg aksel har installert bremsemekanisme.

 

The trailer package of LT15Mobile sawmill includes a light bar

 

For å sette opp sagbruket etter transport må operatøren sette ned og justere inn åtte utliggere for å få vangene i plan, fjerne fenderne over hjulene og dra ut splinten som sikrer masten under transport. Dermed er sagbruket klart til bruk.

 

The trailer of LT15Mobile has a hitch and supportive wheel

 

LT15 mobilt sagbruk leveres demontert med hode- og vangeseksjonene på en palle og tilhengerpakken på en annen palle. Dersom kunde skal transportere det mobile LT15-sagbruket på offentlige veier må tilhengeren registreres ved hjelp av typegodkjenningspapirene utstedt av Wood-Mizer. I så fall må monteringen av sagbruket tilbys av en Wood-Mizer-tekniker.

 

The LT15Mobile sawmill can be towed by a car

 

«Sammenlignet med den stasjonære LT15 har det vært en rekke endringer i designet på masten, saghodet og vangeseksjonene,» fortsetter Roman Frontczak. «Vi økte stabiliteten på vangene under transport. All nødvendig kabling for lysene er plassert på innsiden av vangene. I den nye versjonen av sagbruket kan kontrollpanelet og hovedvekten monteres i to posisjoner, enten for stasjonær drift eller for mobil drift.»

 

The transportation of LT15Mobile sawmill

 

På grunn av en rekke endringer i designet på sagbrukene tilbyr ikke Wood-Mizer en separat tilhengerpakke for tidligere leverte LT15-sagbruk.

 

The LT15Mobile head in transport position

 

LT15-sagbrukserien har vært produsert i en årrekke og har blitt det klare valget for en rekke sagbrukseiere verden over. De viktigste egenskapene ved LT15 er pålitelighet, lang levetid og enkel operasjon til en rimelig pris. Det nye LT15 mobile sagbruket gir ytterligere fordeler for små sagbrukforetak, gårdbrukere, skogeiere og trebearbeidere i oppstartsfasen.

 

The LT15Mobile wheels

 

Kontakt din lokale Wood-Mizer-representant for å finne ut mer og få et tilbud.