Første HR250 båndsaginstallasjon i Polen: en palleprodusent rapporterer om imponerende produksjonsendringer

By Wood-Mizer, Europe

AMESKO company produces high quality pallets with HR250 resaw

 

Bedriften ble startet av Skoras familie tidlig på 90-tallet. ”På den tiden hadde faren min en hjemmelaget sirkelsag”, minnes Monica Skora-Szydlowska. “Jeg husker at faren min måtte skyve stokken fram og tilbake for å sage den til trelast”.

Ettersom virksomheten vokste hadde de flyttet til utkanten av landsbyen noe som lot dem utvide produksjonen ytterligere. Nå produserer fabrikken skreddersydde paller og tre-emballasje. “Vi eksporterer omkring 70% av alle våre produkter til Tyskland,” legger Monika til.

 

AMESKO pallet factory in Poland

 

Log pile prepared for sawmilling

 

Pallets prepared for delivery

 

Nylig investerte "AMESCO" i en nyutviklet HR250 horisontal båndsag med tvillingblad fra Wood-Mizer. Maskinen er utstyrt med 15 kW motorer som gir nok kraft til enkelt å sage avskjær og gjenvinne ytterligere virke.

“Vi har lagt merke til mindre energiforbruk, mindre vedlikehold og mindre opplæringsbehov sammenlignet med den gamle sirkelsagen,” sier Artur Szydlowski, som driver fabrikken sammen med grunnleggerens datter Monika. “Strømregningene har blitt mindre og har redusert driftsutgiftene våre”, forklarer Artur.

 

Wood-Mizer HR250 twin blade horizontal resaw

 

Wood-Mizer HR250 Horizontal Resaw er utstyrt med elektronisk justeringssystem som gir enkel posisjonering av hodet og variasjon av matingshastigheten.

“Med sagen vi hadde før var det vanskeligere å endre skjærehøyden, vi måtte stanse sagingen for å legge til eller ta vekk avstandsstykker på spindlene,” forteller Artur. “Med vår nye HR250, derimot, kan vi gjøre dette med et tastetrykk. Det sparer mye tid og har gjort produksjonen mer fleksibel. Justeringen er svært enkel å bruke og svært presis,” fortsetter Artur. ”HR250 las oss sage om avskjær svært raskt, ettersom maskinen er utstyrt med elektronisk opp/ned. Avhengig av materialtykkelse og hardhet endrer vi matingshastigheten.”

 

Wood-Mizer HR250 twin blade resaw from back side

 

I standardkonfigurasjonen kommer HR250 med en pneumatisk nedholdsrulle og en fri rulle. “Den korte avstanden mellom rullene lar oss sage avskjær i alle størrelser,” sier Artur.

Sagen er utstyrt med en luftkompressor som gir trykk for rullene og bladspenningssystemet. “En annen fordel med HR250 er den automatiske spenningen av bladene – operatorene våre trenger ikke å følge med det kontinuerlig,” sier han.

“AMESCO”-fabrikken opererer flere flerhodes tynnskjærende båndsagbruk. En av grunnene til å velge HR250 var at båndsagbruket bruker de samme bladene. “Det gjør produksjonsprosessen vår enklere og mer fleksibel ettersom vi sliper og vigger bladene selv.

 

The offcuts resaw at HR250 sawmill

 

Med noe avskjær kan de gjenvinne ekstra bord sammenlignet med det gamle sirkelsagbruket. “Den tynnskjærende teknologien hjelper oss å redusere mengden sagflis og øke utbyttet”, fortsetter Monica. “Vår gamle sag hadd omkring 6mm sagsnitt og 3 blader, nå bruker vi 2 tynne blader med 2mm sagsnitt. Det betyr at vi kan spare inn mer enn ett bord.”

 

HR250 twin blade resaw generates an extra board from every offcut

 

Sagflisen som produseres i prosessen samles opp av ekstraksjons-systemet til en beholder og selges senere til et selskap som produserer trepellets til oppvarming. “Vi har koplet HR250 til støvavsugingssystemet vårt for å holde arbeidsområdet og saghodet rent,” sier Artur. “Det er viktig at HR250s belteløse bladhjul alltid er rene. Dette bidrar til alltid å få et nøyaktig snitt.”

 

AMESKO factory produces high quality pallets

 

HR250 er svært kompakt takket være det unike designet: to blader er lokalisert på over- og underhjul i ett hode. “Da vi skulle avgjøre hvilken maskin vi skulle gå for, avgjorde HR250 valget med sin lille størrelse, sin enkle bruk og mangfoldige muligheter,” forklarer Monika. “Vår HR250 resaw ble levert på en enkelt pallet, vi kjørte den inn i produksjonshallen på en gaffeltruck, koplet til støvavsugingssystemet og etter få timer var HR250 alt i arbeid”.

“AMESCO” er en av de første trebearbeidingsanleggene i Europa som har installert en HR250. Maskinen er CE-sertifisert. “Vi er fornøyde med servicen fra Wood-Mizer”, sier Artur. “Adam Kubiak er en utmerket spesialist. Han konsulterte oss og foreslo HR250 som en optimal løsning for vår palleproduksjonslinje.”

Adam Kubiak er salgssjef ved Wood-Mizers avdeling for industriløsninger. Gjennom 20+ år i selskapet har han deltatt i planleggingen av tallrike industrielle tømmerprosesseringsanlegg i Europa, Asia og Afrika.