Den nederlandske produsenten av unike treprodukter øker ytelsen med WB2000.

By Wood-Mizer, Poland

Dutch unique wooden articles producer increases its performance with WB2000

Richard Wigink har drevet selskapet sitt i Holten, Nederland i over 30 år. Han var opprinnelig engasjert i en treoperasjon. Richard fant alltid stor verdi i trærne han fjernet, skapte ofte forskjellige artikler fra dem og var glad for å vite at treet fortsetter å være verdifullt og tjene i mange år. I dag fortsetter det å forfølge samme mål.

"Det er vanskelig å tro hvor mye selskapet mitt vokser. Jeg begynte med å lage små gjenstander av eik, og akkurat nå tilbyr vi mer enn 100 produkter”, sier Richard. ”Vi bryr oss mye om å bruke hvert stykke tre. Det er helt mulig å ikke lage tresøppel, og det er det vi prøver å gjøre, og det jeg personlig bryr meg mest om”, legger han til.

I dag produserer Richard selskap et bredt spekter av treprodukter. Begynner med konstruksjoner gjennom arbours, lekeplasser, høystakbygninger, gjerder, til møbler og tilbehør til hjemmet. Eieren sier med en klype salt at de kan gjøre noe ut av tre og det umulige krever bare litt mer tid.

Årsaken til suksessen til selskapet er dens evne til å åpne og fokusere på kundens behov.

”Nøkkelen til suksessen er at vi lytter til kundene våre nøye og alltid fokuserer på deres behov. De kommer hit med en ide. Det er vår rolle å få så mange detaljer som mulig fra dem for å lage produktet de forestilte seg ”, sier Wigink.

Richard bruker en tradisjonell, men en litt glemt metode for bevaring av naturlig tre i selskapet sitt. ”Vi gjør noe som kalles trevanning. Vi legger rundt trevirke i vannet og lar det ligge der i omtrent et år. Å suge inn vann fjerner sukker fra treverket, noe som gjør det insektresistent og mindre sannsynlig å krympe og utvide seg”, forklarer han.

Når stokkene fjernes fra vannet, behandles de videre. Noen av dem blir transportert til et sagbruk og kuttet i bjelker og brett av ønsket størrelse.

Sagbruket de så langt hadde brukt ble for lite ytelse, så Richard ba Wood-Mizer om hjelp til å velge den best egnede maskinen.

Wood-Mizer-forhandler undersøkte selskapets behov og presenterte et tilbud om maskiner som ville tilfredsstille deres forventninger. Derfor har Richard og teamet hans valgt WB2000 bredbånd høyytelses sagbruk med tømmerstokk, transportør og et sett sorterings- og overføringsbord.

“Vi er veldig fornøyde med valget vårt. WB2000 kan kutte store og lange tømmerstokker veldig raskt, den er også veldig presis og enkel å bruke. Men det vi elsker mest av den maskinen er at vi kan lage alt med den - hvilken som helst størrelse på planker, bjelker i forskjellige dimensjoner og alltid nøyaktig dimensjonerte. Det svikter oss aldri,”, sier Richard.

Operatører hos Richard's selskap verdsetter bekvemmeligheten og lettheten som maskinen håndteres. Eieren ler av det faktum at de krangler om hvem som skal jobbe med det.

”Operatøren håndterer hele prosessen med å laste inn, tømme og losse det ferdige materialet eksternt fra førerhuset. Han sitter i en komfortabel stol, ser på hele prosessen på skjermen takket være kameraene og administrerer det med to styrespaker. Det er virkelig en flott jobb”, ler Richard.

Med WB2000 på stedet, har Rikards selskapets produktivitet blitt betydelig forbedret og ytelsen er maksimert. “Vi klipper tømmerstokker opp til 95 cm i diameter og omtrent 10 m lange. Akkurat nå kutter vi omtrent 10-15 kubikkmeter rundt trevirke per dag, men jeg føler at snart vi får bruk for maskinen - fordi vi bare bruker den i et par måneder og fremdeles lærer - vil vi kutte mye mer”, sier Richard.

Mr. Wigink er veldig fornøyd med valget av maskin og service og support han har fått fra Wood-Mizer. “De installerte maskinen og lærte oss hvordan vi bruker den. Akkurat nå, hvis vi har et spørsmål, kan vi bare ringe Wood-Mizers forhandler, og han er alltid der klar til å hjelpe oss”, sier han.

”Jeg tror at Wood-Mizer-maskiner er den beste løsningen for trebearbeidingsbedrifter. Kvaliteten er utmerket, og det er mye erfaring i selskapet. Jeg stoler mye på Wood-Mizer”, bekrefter Richard.

Privacy Policy