Hvordan Velge De Beste Skjæreverktøyene Til Verkstedet Ditt?

By Wood-Mizer, Europe

Jo mer maskiner du har i verkstedet ditt, jo oftere står du overfor dilemmaet av hvilke skjæringsverktøy som skal velges, hva som er viktig for hver sag innretning, og hvordan man skal sørge for at et bestemt valg fungerer bra for deg.

Når du velger kutteverktøy for utstyret ditt, bør du vurdere slike aspekter som typen maskiner du bruker, typen av treet du behandler, og de tilsiktede sluttproduktene.

Uansett hvilken maskin du jobber med, er det verdt å velge kvalitet og slitesterke skjæreverktøy og kniver. Kvalitet betyr ikke nødvendigvis at de vil bli mye dyrere enn andre. Et godt eksempel er Wood-Mizers skjæreverktøy og sirkelsagblad, som gir høy holdbarhet og effektivitet, takket være avanserte produksjonsprosesser som brukes til å produsere dem. Laget av høyeste kvalitet tysk og svensk stål, er prisene sammenlignbare med marked gjennomsnittet.

 

SIRKELSAGBLAD

Når du velger sirkelsagblader for et multirip, kutt, skrå eller spor kutt, er det viktig å vurdere mange faktorer. Blad tenner er forskjellige iht kuttet, ikke bare med antall tenner, men også i form og profil, samt konstruksjon av selve bladet. Sirkelsagbladene skal velges basert på hardhet og fuktighet i treet som skal behandles.

Det er verdt å merke seg at noen produsenter, som Wood-Mizer, tilbyr allsidige sirkelsagblad som kan brukes både til klyv saging eller tverrskjæring, for mykt eller hardt og tørt eller vått tre. Disse universalblader er spesielt nyttige i mindre verksteder, hvor forskjellige arter og typer tre behandles på mange forskjellige maskiner.

Anti-klebende multikutt blader er verdt å nevne. Antifriction-belegget beskytter bladet mot overflateoppbygging og gjør det støv- og varmebestandig.

 

 

 

 

 

PLANER OG MOULDER MESSER

Wood-Mizer tilbyr mer enn 70 typer kniver for forming og planerings maskiner. Når du velger, bør du først og fremst fokusere på typen utstyr du jobber med. Dette påvirker valget av de grunnleggende parameterne til en kniv som dens høyde, lengde og tykkelse.

Imidlertid er det verdt å vurdere den typen tre som du også behandler. HSS (høyhastighets stål) kniver er perfekte hvis du flyter eller støper mykt til middels hardt tre. Hvis du behandler tropiske, veldig harde arter, bør du velge HW-verktøy som har spesielt harde kuttingskanter, og garanterer den høyeste kuttekvaliteten, selv for de vanskeligste treartene. Hvis du jobber med myke først og fremst, har CR13 kniver det beste pris / ytelsesforholdet.

 

 

 

RAMMESAGBLAD

Rammesagbladene kan produseres av de forskjellige ståltypene. Mange produsenter tilbyr rammesagblad av multifunksjonsstål - den største fordelen er en rimelig pris med god generell kvalitet.

Men hvis du hovedsakelig savner hardved, kan du kanskje vurdere å velge rammesagblad av stål som har høyere styrke og motstand, som for eksempel Uddeholm stål bladene som Wood-Mizer tilbyr. Forkrommet blader er også verdt å vurdere - de varer lenger og forbedrer kuttkvaliteten mens du kutter hardtre.

 

Hvis du bruker flere maskiner eller behandler ulike typer materiale, bør du velge et skjæringsverktøy og bladleverandør som tilbyr et bredt spekter av løsninger - som sikrer enklere innkjøp av produktet, og konsekvent og repeterbar skjærekvalitet.

Det er alltid en god ide å stole på en anerkjent leverandør med erfarne medarbeidere som er klare til å gi råd og hjelp til å velge de verktøyene som passer best for dine behov, som ved Wood-Mizer.