Sagbruk av mobile kontrakter i Skottland

By Mareks Lomako, Wood-Mizer

 

Keith Threadgall er en kontraktsager fra Skottland. Han begynte å operere et Wood-Mizer sagbruk i 1999, først som heltidsoperatør og senere som kontraktsager.

Nå driver Keith sitt eget mobile sagbruksselskap med base i Sør-Skottland, og driver med fresing for kunder over hele Skottland. "Jeg har saget i over 20 år," sier Keith. Han er kjent i området som en arbeidsom og pålitelig mobil sagbruk. Hans kunnskap om Wood-Mizer sagbruk og mange års erfaring har ført til at han ble representant for Wood-Mizer i 2011.

 

Tips 1 - Lær markedet og kundene dine
Når jeg driver med sagbruk av mobile kontrakter, besøker Keith mange bønder, eiendomseiere og andre mennesker som trenger kverna. Bønder og eiendomseiere trenger vanligvis tømmer for bygging av skur, inngjerding, kledning og andre prosjekter. Han minner om at mange av de vanlige kundene hans er tømmerrammer som trenger tilpasset tømmer laget av egne eikestokker.

 

Tips 2 - Planlegg turene dine i detalj, besøk flere kunder i ett område
En stor del av det landlige Skottland er veldig vanskelig tilgjengelig. Noen ganger drar Keith hjemmefra i flere dager, da det tar ham opptil fem timer å nå fjerne deler av Nord-Skottland med mange enkeltsporsveier. "Det jeg gjør er ofte å reise en dag tidligere og bo på en seng og frokost i nærheten av fresestedet," sier Keith. ”Jeg prøver vanligvis å koordinere fresing for forskjellige kunder i området, for å bruke mindre tid på å reise. Noen ganger har folk det bra med meg å komme på ettermiddagen fordi de trenger tid om morgenen for å forberede meg til mitt besøk. Det fungerer ganske bra til min fordel, legger Keith til.

 

Tips 3 - Ta med deg kniver, reservedeler, verktøy og annet forbruksmateriell
Vanligvis reiser Keith alene, så han sørger for at han har nok reservedeler og kniver med seg. ”Jeg reiser vanligvis alene, og hvis det trengs hjelp eller spesialmaskiner, lar jeg dette være organisert av en kunde. Jeg tar alltid med meg drivstoff til sagbruk, kniver, reservedeler, motorsager og verktøy," deler Keith. "Jeg tar vanligvis fire til seks kniver for en dag med fresing, som gir meg rundt en til to timers fresing per blad Hvis jeg går i 3-4 dager, tar jeg minst 20 omskårne kniver og minst en boks med nye kniver akkurat som en sikkerhetskopi. Når det gjelder reservedeler, tar jeg vanligvis B57 drivbelter, bladføringsruller, muttere og bolter for justering av bladstyringens justering, drivstoffilter. I utgangspunktet er disse tingene vanligvis ikke tilgjengelige i avsidesliggende områder," sier Keith.

 

Tips 4 - Gi kunden eksakte datoer og vær alltid i tide
Mobil sagbruk er ikke veldig konkurransedyktig i Skottland. Å være tilgjengelig for kunder har hjulpet Keith til å få mer virksomhet: “Mye av det kommer til hardt arbeid og engasjement, å kunne planlegge fremover. Noen ganger sier sagbrukere bare at de vil ha tid om noen uker, men ikke oppgi en spesifikk dato. Jeg prøver alltid å oppgi eksakte datoer når jeg kan besøke kunder. Dette lar dem organisere arbeidskraft, maskiner, eiendom og tømmer for fresing," sa Keith.

 

Tips 5 - Ikke hold tilbake, del opplevelsen din, selg sagbruk
Keith sa at mange av kundene hans leter etter brukt sagbruk. Noen kunder er interessert i å kjøpe et sagbruk og vil gjerne drive sin egen sidevirksomhet. “Jeg har holdt sagbrukene mine i et år eller to og så solgt dem. Jeg opplever at det er en prisbrakett der folk vil kjøpe et sagbruk og beholde det som en deltidsoperasjon."