Wood-Mizer introduserer en høykvalitets MP180 multi-høvelmaskin

Wood-Mizer MP180 multi-planer
02.09.2020

 

Den kompakte og rimelige MP180 høvelmaskinen med 3-i-1-funksjonalitet sparer driftskostnader og tid samtidig som den produserer virke med møbelkvalitet, bord med not og fjær og listverk.

MP180 multi-høvelmaskinen utviklet av Wood-Mizer har et horisontalt skjær for høvling og tykkelseshøvling og et sideskjær lagt til det lavere bordet for å lage listverk. Som en av de minste maskinene i Wood-Mizers listhøvel- / høvelmaskin-serie produserer MP180 ferdige firkantede bord og listverk i to omganger sammenlignet med de seks eller åtte omgangene som kreves med en standard tykkelseshøvel.

 

The processing starts by using the top table for making two adjoining sides perfectly flat and creating precise right angles to each other

 

Prosessen begynner med å bruke toppbordet for høvling for å gjøre to tilstøtende sider perfekt plane og skape presise rette vinkler mot hverandre. Deretter behandles de siste to sidene med bunnbordet og tykkelsen på platen tilpasses de endelige dimensjonene.

"Med MP180 kan du ta ut deg hvilket som helst bøyd emne fra ditt tørkede tømmer og ende opp med fullkomment plant virke,” sier Keith Threadgall, som er trearbeider fra Skottland. "Så snart den ene overflaten er plan kan du kjøre den fra undersiden med tykkelseshøvelen slik at den motsatte overflaten blir perfekt plan – parallell med den første overflaten."

Ved å utnytte det horisontale skjæret for høvling/tykkelsesjustering opererer MP180 med 3 funksjoner - høvling, tykkelsesjustering, og sideforming – uten å måtte stille om maskinen.

 

Wood-Mizer MP180 multi-planer

 

 Wood-Mizer MP180 multi-planer

 

Mange egenskaper gir multi-funksjonshøvelen MP180 et unikt design:

  • Tykkelsesbredden er 410 mm – større enn de fleste konkurrentene på markedet
  • Tykkelseshøyde på 260 mmEn ekstra sidespindel kan forme i opptil 100mm høyde
  • Støpejernsfundamentet er tungt, reduserer maskinens vibrasjon samtidig som den øker påliteligheten
  • Enkelt justerbar beskyttelse for den øvre høvelkniven gjør maskinen tryggere i drift
  • Det horisontale skjæret kommer med 2 kniver som standard.
  • For jevnere finish er også et skjær med fire knivspalter tilgjengelig som tilvalg.
  • Matingshastigheten er som standard konstant 6m/min. For prosessering av større mengder hardtre er valgfri matingshastighet 2-11 m/min tilgjengelig
  • Sidegjerdet i aluminium kan vippes opptil 45 grader.

 

Additional side spindle can mould up to 100 mm high

 

Wood-Mizer MP180 bottom table

 

Wood-Mizer MP180 side spindle

 

"Selv når du lager en fire tom/fire tom kvadratisk bjelke vil du ikke alltid at den skal være helt kvadratisk,” fortsetter Keith Threadgall. "Ved hjelp av det vippbare gjerdet kan du legge til en lett 45 graders avfasing på den, sikre at den ikke er for skarp og gjøre den mer estetisk. Dette gir det ferdige skurvirket en merverdi."

Fordelen er at du kan profilere og tykkelsesjustere bordene på en gang. En ekstra spindel for skjæret på den vertikale siden lar deg enkelt bytte profileringskniver og i to omganger produsere bord med not og fjær.

 

MP180 profiling knives set

 

MP180-maskinen har et smart design som består av to separate drivmotorer, en for den øvre skjæreblokken og en for sidespindlene. Disse to motorene kan startes individuelt, avhengig av dine behov og krav – dette gir ekstra elektrisitetsbesparelser under bruken.

"Dette går hånd i hånd med Wood-Mizers mentalitet med hensyn til å bruke smale tynnskjærende blader for å spare stål, energiforbruk og spilt virke. Å ikke kjøre alle motorene samtidig reduserer også vedlikeholdskostnadene, inklusive til blader, remmer og lager," konkluderer Radoslaw Adamkiewicz, produktsjef hos Wood-Mizer.

Denne unike kombinasjonen av funksjonalitet og kvalitet til en overkommelig pris gjør MP180 det innlysende valget for tømrere som ønsker seg én maskin i stedet for tre – for å spare driftskostnader, plass- og tidsbehov i produksjonen.

 

MP180 multi-planer adjustment

 

MP180 multi-planer adjustment

 

MP180 multi-planer adjustment

 

MP180 multi-planer adjustment

 

MP180 multi-planer adjustment

 

Wood-Mizer MP180 control panel

 

* * *

Siden 1982 har Wood-Mizer skaffet seg et renommé som en verdensledende produsent av trebearbeidsutstyr, med en sterk arv av innovative sagbruksprodukter. Fra skog til ferdig form tilbyr Wood-Mizer et bredt utstyrssortiment, inklusive smålbånds transportable og industrielle sagbruk, bredbåndssagbruk, båndsager, kantere, høvler/listhøvler, utstyr for materialhåndtering, sagbruksblader og vedlikeholdsutstyr for trearbeid og for hobbyister og profesjonelle verden over. Besøk Wood-Mizers nettside for mer informasjon.