Old Carpentry Workshop i Tyskland Oppgradert

By Wood-Mizer, Europe

Wood-Mizer MP360

I en vakker bygning fylt med nesten 100 år med sagbruk og tømrerhistorie, kombinerer Montagebau Keller perfekt opplevelsen og ferdighetene til sine forfedre med nyskapende Wood-Mizer treforedlings utstyr. Beliggende i Gartow, øst i Niedersachsen, Tyskland, har den beskyttede industri monument bygningen blitt brukt som sagbruk og trearbeid siden 1923.

Moritz Kollenrott, hoved tømreren i Montagebau Keller, forklarer: “Denne bindingsverks bygningen er bygget på en tradisjonell måte og er klassifisert som et historisk monument. Loftet har til og med den historiske damp maskinen som forsynte hele landsbyen med strøm."

Montagebau Keller

Bygningen er bemerkelsesverdig - full av gammel snekker utstyr og fylt med historie. I flere tiår gjorde den tidligere eieren til at utallige tømrere kunne bo, jobbe og trene på stedet. Selv i dag kan du finne spor etter håndverkerne som bodde og jobbet der overalt.

"Da jeg var her for første gang trodde jeg at det var et museum," sier Moritz. "Selv om jeg har jobbet her i over åtte år nå, oppdager jeg fortsatt nye små kriker og kroker. Det er spennende å jobbe her."

Montagebau Keller

Montagebau Keller

Montagebau Keller

I mer enn 14 år har Montagebau Keller produsert forskjellige treprodukter, inkludert møbler, vinduer, dører, trapper og carports. Inntil nylig stolte selskapet på tradisjonelle metoder og gamle maskiner for å produsere produktene sine, men økende etterspørsel har overgått muligheten til det eksisterende utstyret.

Å være presis med dimensjonene på bordene er ekstremt viktig, og de gamle maskinene var ikke veldig nøyaktige. Som et resultat ble det tatt en beslutning om å bytte ut et par ut daterte maskiner og oppgradere til en mer moderne Wood-Mizer MP360 høvel. Siden installasjonen har høvler og freser forbedret arbeidsflyten betydelig i verkstedet.

Wood-Mizer MP360

"Vi produserer bord i forskjellige størrelser, fra 1,5 cm x 3 cm bord til store 14 cm x 14 cm eller 16 cm x 16 cm bjelker. Før var det vanskelig å få bordene til å samsvare med de nøyaktige dimensjonene, men høvlelen er veldig presis og vinklene er alltid 90 grader. MP360 er veldig nøyaktig," sa Moritz.

MP360 høvler og former trevirke på alle fire sider i en enkelt passering, noe som har kraftig fremskyndet driften ved Montagebau Keller.

"MP360 sparer oss for mye tid og arbeid. Før det tok det en hel dag å få materialet til en carport ferdig, nå gjør vi det på tre timer," bemerker Moritz.

Wood-Mizer MP360

Mindre manuell arbeidskraft, økt effektivitet og muligheten til å behandle stort materiale på en maskin er flere funksjoner som Moritz spesielt verdsetter i MP360.

Han sa: "Bjelkene som vi bruker er vanligvis mellom seks og åtte meter lange - de er store, lange og virkelig tunge. Det var slitsomt og tidkrevende å flytte dem mellom maskiner. Nå behandler vi alt materialet på en maskin og arbeidet vårt har blitt mye enklere."

"Jeg bestemte meg for å bli snekker for å jobbe med vakkert, allsidig materiale som lukter godt og føles godt. Videre jobber jeg på et unikt, historisk sted og bruker det mest avanserte og profesjonelle utstyret. Det er vanskelig å få en bedre jobb enn min."

Moritz Kollenrott

Privacy Policy