Wood-Mizer MP360 Høvel / Fres gir større overskudd på Highlands Sawmill

By Etienne Nagel, Wood-Mizer Contributing Author

Wood-Mizer MP360

Highlands Sawmill ligger i en av de mange fruktbare dalene utenfor Harding - et sted som også er hjemmet til de enorme tømmerproduserende skogene Weza og Singisi i Sør-Afrika.

Tredje generasjon tømmer- og storfe gård eies av Hogg-familien. Nåværende eier Geoff Hogg utvidet sin fars opprinnelige plantasje med 740 hektar som nå er avsatt til tømmerproduksjon.

Områdene på gården plantet til furu og eukalyptus produserer tømmerstokker for møbler og tømmer av strukturell kvalitet, forkrommet kobberarsenat (CCA) -behandlede staver til landbruksbruk og fiber til papirproduksjon.

Sagbrukssjef, Gerhard Pretorius, sa: "Wood-Mizer-teknologien har gitt ryggraden for betydelig økning i produksjon og utvinning ved fabrikken."

I 2016 og 2017 ble to Wood-Mizer sagbrukslinjer lansert.

Linje 1 bruker en Wood-Mizer LT70 Remote med en utmatingstransportør og overføringsdekke til en Wood-Mizer EG300-edger for å produsere nøyaktig sagede seks meter strukturelle tømmerlengder fra tømmerdiameter opp til 950 mm.

Wood-Mizer LT70 Remote

Linje 2 er bygget rundt en Wood-Mizer Twin Vertical Saw (TVS) og HR700 Multi-Head resaw. Linjen behandler små furustokker som strekker seg fra 150 til 250 mm i diameter, og opp til 4,8 meter i lengde til møbelkvalitet.

Wood-Mizer TVS

Progressive og romovner brukes til tørking mens Wood-Mizer-vedlikeholdsutstyr gjør det mulig for Highlands Sawmill å opprettholde sine egne blader til ønsket standard.

Introduksjonen av Wood-Mizer MP360 høvel / fres i 2018 har utvidet fabrikkens evne til å sømløst konvertere saget tømmer til ferdige treprodukter, samtidig som overskuddet økes.

Gerhard Pretorius sa: ”Vi var i markedet for en høvel / fres som ville tillate oss å bearbeide saget materiale til høvlede og støpte produkter med bedre marginer.

”Vi trodde aldri at vi hadde råd til en høvel / fres før vi ble introdusert for Wood-Mizer MP360.

“Prisen på maskinen og den firsidige høvling og støpekapasitet som den tilbyr, er langt utover alt som er tilgjengelig i markedet.

”Vi kan nå behandle saget materiale til høykvalitets høvlede og profilerte tavler i ett pass. På den måten har vi forbedret prisen / kubikkmeteren med 200%. ”

Wood-Mizer MP360

MP360s robuste design gjør det mulig å behandle tykt tømmer på fire sider, og har en maksimal planerings- / støpehøyde på 160 mm og en maksimal skjærebredde på 360 mm. Med en side-prosessering kan et enda tykkere tømmer bearbeides opp til en høyde på 230 mm og bredden på 510 mm.

Enhetens fire kutterhodemotorer varierer i størrelse fra 3-5,5 kW med matningshastigheten festet til 3-15 m i minuttet.

Gerhard sa: "Wood-Mizers ekspertise og engasjement for kundeservice gjør investeringene våre enda mer verdt."