Tømmer bygninger

Norsk laftesselskap oppgraderer til utvidet LT70 sagbruk

Simostranda Stav & Laft er et tømmerkonstruksjonsselskap lokalisert utenfor Oslo. Selskapet drives av Sveinung Bergan og Einar Holm, som har jobbet sammen som partnere i 22 år.

Old Carpentry Workshop i Tyskland Oppgradert

Wood-Mizers MP360 høvler / moulder forbedrer hastigheten og nøyaktigheten i et tysk snekkerverksted som er gjennomsyret av historie. Beliggende i Gartow, øst i Niedersachsen, Tyskland, har den beskyttede industri monument bygningen blitt brukt som sagbruk og trearbeid siden 1923. Moritz Kollenrott, hoved tømreren i Montagebau Keller, forklarer: “Denne bindingsverks bygningen er bygget på en tradisjonell måte og er klassifisert som et historisk monument. Loftet har til og med den historiske damp maskinen som forsynte hele landsbyen med strøm."

Hvordan en tragedie blir til nye planer og inspirerer til en bygning av amerikansk drømmehjem

Mack Lowery gjorde en tragedie om til i en drøm som kom i oppfyllelse da han avsluttet sin fantastiske håndbyggede et to etasjers, tømmerhus hjemme i de tette skogene i Mississippi.

Restaurering av bindingsverkshus: fra hobby til bedrift

Kim og Christian Zibulla familien fra den lille byen Berkum i Tyskland driver et globalt ingeniørfirma. Fascineringen med den gamle bindingsarkitekturen førte dem til situasjonen at de for flere år siden kjøpte på auksjon en forfalsket bygning oppført som et arkitektonisk monument.